Ons verhaal

Mijn overgrootvader (Driouch Nassiri ca. 1890 -1960) kwam uit een grote, traditionele familie van landbouwers. Hij leefde tijdens de Spaanse bezetting van Noord-Marokko en was op dat moment voor lange periodes de burgemeester van Al Aroui en de gouverneur van Tiztoutine in het noorden van Marokko. Hij bezat grote hoeveelheden stukken grond, die hij gebruikte voor de handel in olijfgaarden, grond en tarwe. 

Na zijn overlijden werden de olijfgaarden en gronden geërfd door zijn vele nakomelingen, waaronder mijn opa. De meesten binnen de familie gebruikten de heerlijke, biologische olijfolie van hun olijfgaarden met name voor hun gezinnen, maar deelde dit regelmatig uit liefdadigheid met behoeftigen, kennissen en andere familieleden. De olijfolie werd fantastisch bevonden door de plaatselijke bevolking en de familie raakte geïnspireerd om hier meer mee te gaan doen.  

Het doel werd duidelijker, namelijk: ambachtelijke, hoogwaardige, pure extra vierge olijfolie produceren uitsluitend afkomstig van olijven van de olijfgaarden. Zo gezegd, zo gedaan. Het familie bedrijf begon rond de jaren ’00 meer te professionaliseren. De vraag naar de olijfolie werd groter dan enkel de plaatselijke regio van Tiztoutine. Men waardeerde de smaak enorm en werd ook geproefd in de randsteden als Rabat, regio Meknes/Fez en Casablanca. De familie begon daarom olijfgaarden in dé landouwregio van Marokko: Meknes/Ain Taoujdate.   

Wij zijn trots op onze nalatenschap. De tijd is aangebroken om fijnproevers over de hele wereld onze heerlijke Marokkaanse, Mediterrane olijfolie te laten proeven. Daarom zijn wij een webshop begonnen om iedereen met een simpele internetverbinding kennis te laten maken met Moroccan Olivae. De olie is exclusief afkomstig uit Tiztoutine en Ain Taoujdate en op ambachtelijke, traditionele wijze geperst. Deze twee steden staan bekend om hun droge, warme omgevingen die erg bevorderend is voor de groei van kwalitatieve olijfbomen. Tiztoutine en Ain Taoujdate zijn gerenommeerd om hun olijfolie. Beide plaatsen zijn echte landbouwsteden. Dit zult u gegarandeerd merken in de smaak!  

Trots zijn wij om ons nationaal erfgoed te presenteren aan elke olijfoliefan op deze planeet. In ons product zult u het erfgoed ervaren van Marokkaanse roots, wat het resultaat is van duizenden jaren culturele erfenis, die onze olijfolie dan ook onderscheidt van andere aanbieders. De familie Nassiri is gedreven om de wereld te laten proeven wat onze voorouders liefdevol aan ons hebben doorgegeven. 

De familie

Driouch Nassiri

Onze overgrootvader

Lahbib Nassiri

Zoon van Driouch Nassiri

Kamal Nassiri

Kleinzoon van Lahbib Nassiri